Fasole batuta

de mena29 in Mancaruri de post, 29 Mai 2015 | 4206 vizualizari

 

Fasole batuta,fasole frecata sau facaluita. Corect nu este pentru ca noi acum, avem la dispozitie aparatura electronica, nu o mai batem, frecam sau facaluim. Fierbem fasolea bine si o facem pasta cu blenderul vertical, in robotul de bucatarie sau care cum. In fine, eu nu am stiut cum sa-i spun altfel asa ca am lasat-o fasole batuta. :))))) Ce pot sa va spun este ca noua ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cativa fulgi de ardei iute uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe ea si am pus alta apa fierbinte peste ea.Am lasat sa mai dea cateva clocote si din nou am schimbat apa,am mai procedat inca o data tot asa dupa care am adaugat moscovul si am lasat-o sa fiarba bine. Cand s-a fiert fasolea,am scurs apa de pe ea insa intr-o cana mi-am pastrat cam 200 ml apa. Am pasat bine fasolea fierbinte si morcovul cu blenderul vertical si am tot adaugat cate putin din apa scursa de pe fasole.

Am curatat cele doua cepe,le-am spalat si le-am tocat marunt. Am calit ceapa in uleiul incins pana a devenit sticloasa,am adaugat boiaua si fulgii de ardei iute. Fulgii de ardei iute nu sunt obligatorii insa mie imi place mancarea usor picanta si de aceea ii adaug in tot ce se pot adauga.

Am pus intr-un vas fasolea careia i-am potrivit gustul cu sare si piper,deasupra am pus ceapa calita. Am servit fasolea cu muraturi,castraveti si gogosari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta